دیگ هوا گرما یا گاز، کدام را انتخاب کنیم؟
استفاده از سیستم های گرمایشی در منازل و ساختمان ها برای حفظ محیطی راحت و دلپذیر ضروری است. با این حال، انتخاب فناوری مناسب می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص زمانی که صحبت از انتخاب بین دیگ بخار هوا و دیگ بخار می شود. هر دو گزینه مزایا و معایب خود را دارند و انتخاب به عواملی مانند بودجه، بهره وری انرژی و نیازهای هر خانه یا ساختمان بستگی دارد. در این پست شما با ویژگی های هر دو فناوری آشنا می شوید تا به شما کمک کند تا در مورد اینکه کدام یک را انتخاب کنید، تصمیم بگیرید.
انرژی هوا گرمایی چیست؟
سیستم های هوا گرمایی فناوری هایی هستند که از پمپ های حرارتی برای استخراج انرژی موجود در هوا و استفاده از آن برای گرم کردن و خنک کردن خانه ها و ساختمان ها و همچنین برای تولید آب گرم خانگی در طول سال استفاده می کنند.
هوا گرمایی چگونه کار می کند؟
پمپ حرارتی هوا و آب یک سیستم گرمایش و سرمایش است که از هوای محیط بیرون به عنوان منبع انرژی برای تولید گرما یا سرما استفاده می کند. سیستم پمپ حرارتی آب و هوا دارای یک واحد داخلی و خارجی یا در نسخه مونوبلاک می باشد. در مرحله بعد نحوه عملکرد این سیستم را به صورت گام به گام شرح می دهیم:
- جمع آوری انرژی : واحد بیرونی سیستم هوا گرمایی انرژی را از هوای بیرون جمع آوری کرده و به سیستم گرمایشی منتقل می کند.
- فشرده سازی : مبرد در یونیت خارجی فشرده می شود که باعث افزایش دمای آن می شود.
- انتقال حرارت – مبرد فشرده شده از طریق یک لوله به واحد داخلی سیستم گرمایش حرکت می کند. در آنجا مایع خنک کننده گرمای خود را به سیستم گرمایشی (مثلاً گرمایش از کف یا رادیاتورها) منتقل می کند.
- انبساط : پس از اینکه مبرد گرما را در اواپراتور جذب کرد، به سمت شیر انبساط حرکت می کند که هم دما و هم فشار آن را کاهش می دهد. سپس مبرد در این شرایط به اواپراتور باز می گردد و فرآیند از نو شروع می شود.
شایان ذکر است، در مورد سیستم های هوا گرمایی که شامل تهویه مطبوع هستند، روند مشابه اما معکوس است. سیستم تهویه مطبوع گرما را از داخل خانه جذب کرده و به هوای بیرون منتقل می کند.
چرا انرژی هوا گرمایی را انتخاب کنیم؟
برخلاف دیگ های گاز طبیعی که با سوزاندن گاز گرما تولید می کنند، پمپ حرارتی هوا به آب به جای تولید گرما بر انتقال گرما تمرکز می کند. به همین دلیل، سیستم های هوا گرمایی بسیار کارآمدتر هستند و در مقایسه با دیگ های سنتی جایگزین سازگار با محیط زیست و پایدارتر هستند.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که از دیگ های گاز برای گرمایش و تولید آب گرم خانگی (ACS) استفاده می شود، در حالی که پمپ های حرارتی آب و هوا علاوه بر تولید گرما و تولید آب گرم خانگی، می توانند برای خنک کردن خانه در تابستان نیز استفاده شوند. .
در اروپا، گرمایش و آب گرم خانگی مسئول ۶۰ درصد تقاضای گرما در ساختمان ها هستند و انرژی هوا گرمایی به عنوان یک راه حل کلیدی برای برق رسانی و کربن زدایی بخش گرمایش، که ۵۰ درصد از نیاز نهایی انرژی در قاره را تشکیل می دهد، در حال ظهور است. با افزایش آگاهی از تأثیر تغییرات آب و هوا، انتظار می رود پمپ های حرارتی هوا به آب و سایر فناوری های مشابه به طور فزاینده ای محبوب شوند. طرحهای بسیاری از دولت وجود دارد که به خرید و نصب انرژی هوا گرمایی به عنوان ابتکاری برای مصرف انرژی بیشتر در داخل یارانه پرداخت میکنند.
هزینه هوا گرمایی چقدر است؟
نصب اولیه یک سیستم هوا گرمایی می تواند هزینه بیشتری نسبت به نصب دیگ بخار داشته باشد. این به دلیل این واقعیت است که فناوری پمپ حرارتی هوا به آب پیشرفتهتر و پیچیدهتر است که به معنای هزینه بالاتر در مواد و کار لازم برای نصب آن است.
با این حال، در درازمدت، پمپ حرارتی آب-هوا می تواند مقرون به صرفه تر از دیگ های گاز باشد، زیرا بازده انرژی بالایی دارد که اجازه می دهد تا ۷۵ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی شود و همچنین به دلیل مصرف انرژی بسیار کم یا حتی صفر. هزینه ها برخلاف دیگ های گاز، که برای اطمینان از عملکرد صحیح و ایمن نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر دارند، پمپ های حرارتی هوا به آب به تعمیر و نگهداری بسیار کمی نیاز دارند، زیرا هیچ قطعه متحرکی ندارند که در اثر استفاده فرسوده شوند.
به عنوان مثال، نصب کامل دیگ گاز برای یک آپارتمان ۷۰ متری می تواند حدود ۳۰۰۰ یورو و ۴۰۰۰ یورو باشد، در حالی که قیمت انرژی هوا گرمایی می تواند حدود ۱۱۰۰۰ یورو باشد. باید در نظر داشت که هر چه خانه بزرگتر باشد، هزینه نصب هر دو سیستم تهویه مطبوع بیشتر است.
اگرچه انرژی هوا گرمایی ممکن است هزینه اولیه بالاتری داشته باشد، تعمیر و نگهداری کم و راندمان انرژی بالا می تواند آن را به گزینه ای ارزان تر و پایدارتر از دیگ های گاز در دراز مدت تبدیل کند. علاوه بر توانایی تامین مالی خود، ابتکارات دولتی مختلفی در اروپا وجود دارد که برای خرید این تجهیزات به عنوان بخشی از برنامه استراتژیک برای کربن زدایی بخش و تعهد به اقتصاد پایدارتر کمک می کند. در هر صورت شرط بندی روی سیستم هوا گرمایی یک سرمایه گذاری مطمئن برای صرفه جویی در انرژی است، راندمان بالای آن به این معنی است که نصب انرژی هوا گرمایی بسته به نوع دیگ بخار به طور متوسط در ۸ سال مستهلک می شود. با در نظر گرفتن اینکه عمر مفید پمپ حرارتی آب و هوا می باشدبا گذشت حدود ۲۵ سال ، روشن است که اگر بخواهیم در میان مدت و بلندمدت صرفه جویی کنیم، انرژی هوا گرمایی توصیه شده ترین گزینه است.
چه چیزی کارآمدتر است؟
اگرچه استفاده از انرژی هوا گرمایی برای گرم کردن خانه ممکن است به معنای افزایش قدرت در منبع برق باشد، بازده انرژی بالای آن به این معنی است که گرمای بسیار بیشتری نسبت به انرژی مصرفی تولید می کند، به این معنی که هزینه نهایی که ما می پردازیم، در به طور کلی، بسیار بالاتر، مقرون به صرفه تر از دیگ های گاز معمولی، به ویژه در دراز مدت است. به عبارت دیگر و همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم میتوانیم تا ۷۵ درصد در مصرف انرژی صرفهجویی کنیم، این صرفهجویی در صورت استفاده از کیت پنل خورشیدی بیشتر خواهد بود که بتوانیم با هزینه بسیار کم انرژی برای خانه تولید کنیم. حتی رایگان
همچنین همانطور که اشاره کردیم پمپ حرارتی هوا به آب برخلاف دیگ های گاز نیاز به نگهداری کمتری دارد که می تواند آن را به گزینه ای جذاب و پایدار برای گرمایش خانه تبدیل کند.
در مقایسه با دیگ های برقی معمولی، صرفه جویی سالانه هنگام استفاده از پمپ حرارتی آب و هوا می تواند بین ۷۰ تا ۸۰ درصد باشد. در مقایسه با دیگر انواع دیگهای بخار کارآمدتر مانند دیزل، پلت یا پروپان، این صرفه جویی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد در سال خواهد بود.
آیا می توانم از انرژی هوا گرمایی با پنل های خورشیدی استفاده کنم؟
بله، استفاده از انرژی هوا گرمایی همراه با پنل های خورشیدی به شما این امکان را می دهد که قبض برق خود را تا حد زیادی کاهش دهید، حتی می توانید به صورت رایگان انرژی مصرف کنید.
مقایسه نهایی
آئروترمی:
✅ کارایی بیشتری دارد: در مقایسه با مقدار زیادی گرمایی که قادر به تولید آن است، انرژی بسیار کمی مصرف می کند.
✅ علاوه بر تولید گرما، به شما امکان خنک سازی خانه را در تابستان نیز می دهد.
✅ به سختی نیاز به نگهداری دارد
✅ سازگار با محیط زیست است.
✅ سطح صدا پایین
✅قابلیت ترکیب با پنل های خورشیدی، امکان دستیابی به مصرف بسیار کم، حتی رایگان.
✅ کمک های دولتی
❌ سرمایه گذاری اولیه بیشتر است.
❌ نیاز به افزایش توان الکتریکی منقبض دارد
❌ معمولا فضای زیادی را اشغال می کنند.
دیگ های گاز:
✅سرمایه گذاری اولیه کمتر
✅ تعداد بیشتری نصاب در دسترس است.
❌ فقط برای تولید گرما در زمستان عمل می کند
❌ نیاز به نگهداری مکرر دارند.
❌ همه مناطق گازرسانی ندارند.
❌ تولید گازهای آلاینده.